197300.jpg

Malli: Jo Sharpin Essential kirjasta Village, joka on sarjan kuudes kirja.

Lanka: Jo Sharp Silkroad DK Tweed, jossa on 85% villaa, 10% silkkiä ja 5% cashmiria.

Langan tilasin GetKnittedin alesta jo viime syksynä ja silloin aloitinkin takkia yhden etukappaleen verran. Jossain vaiheessa into hiipui ja takki jäi korin pohjalle. Nyt päätin syksyn kunniaksi tehdä sen valmiiksi. Toisen epäonnisen takin takia tätäkin tuli enemmän vertailtua sopiviin vaatteisiin sillä seurauksella, että tämäKIN näytti liian suurelta. Koska ajatus siitä, että pitäisi kaksi neuletta purkaa suunnilleen alkutekijöihinsä masensi ihan älyttömästi, päätimme Äitini kanssa tuunata tätä toista vähän. Niinpä otettiin mitat ja Äiti surrutteli surutta ompelukoneella liiat pois; hyvä tuli, eikä tarvinnut purkaa.

197298.jpg

Langanmenekkiä en osaa sanoa, koska en enää muista paljonko sitä oli ja toisaalta osahan oli tarpeetontakin tavallaan. Vielä jäi n. 150 g jäljellekin.  

197297.jpg

Tässä vielä ilman täyttöä, ;-). Väri on luonnossa hieman tummempi. Alla vielä lähikuva helman ja hihansuiden koristeneuleesta.

197296.jpg

Langassa on tuollaisia kaiken värisiä tweedpilkkuja, sinisiä, ruskeita, vihreitä, keltaisia...Takki tulee varmasti käyttöön, se on ihanan keveäkin. Lanka oli mukavaa neuloa ja sen muodostama neulepinta on jännän samettimainen.

Lopuksi vielä pikkujuttuja, eilen valmistuivat Menninkäinen ja Päivänsäde eli paksut huivit lapsille.

197295.jpg 

Menninkäinen: Ainaoikein-neulosta 12 silmukalla, lankana Novitan musta Foxi, 100 g. 8 mm puikot (jotka ovat uudet bambuiset Addini) Lapsen kommentti: Tää kutittaa. Jesh. :-/

Päivänsäde: Ainaoikein-neulosta päissä n. 15 cm 14 silmukalla, keskellä 12 silmukalla, lankana Schoeller+Stahlin Grazie. 8 mm bambu-Addit. Lapsen kommentti: Ei kommentteja, oli juuri kiukkuvaihe päällä.

EDIT: Koitin varmaan sataa eri taustaväriä eilen ja tänään, enkä enää muista, onko tämä alkuperäinen vai ei, mutta tähän kuitenkin jään...