1009189.jpg

Malli: Mukaellen tehty Kim Hardgreavesin Paisley-mallin pohjalta (A Season´s Tale).

Lanka: Rowan Felted Tweed, väri Pickle.

Puikot: 3,5 ja 4 mm.

Menekki: n. 300 g.

Muuntelut: Ohjeessa oli joko poolo tai roikkuva kaulus, minä tein v-aukkoisen.

Tässä se nyt on! Jo vuoden 2006 alussa suunnittelin itselleni puseroa tästä langasta, viime kevättalvella aloitin ja nyt se on valmis. Ongelmana oli 2006, että ajattelin tehdä tästä raidallisen käyttäen Waterya toisena värinä, mutta kun Wateryt saapuivat, oli väriyhdistelmä sen verran mielenkiintoinen, että lähdin kuitenkin etsimään lisää pikkelsiä. Nyt syksyllä 2007 pikkelsi olikin jo poistunut väri, mutta onnistuin tilaamaan sitä pari kerää Angelyarnsista, jota olin vannonut olevani käyttämättä enää, mutta sainpahan keräni. Varasuunnitelmakin onneksi oli; kiitos DistantKnitter tarjouksesta! Uudet kerät olivat eri värjäyserää (of course), mutta koska saman erän langat riittivät lähes loppuun saakka, päädyin tekemään vain toisen hihan kahdelta kerältä, jottei tulisi suurta silminnähtävää värierokohtaa. Hyvä niin, koska kyllä niissä hiukan eroa oli ja toinen hiha on hiukan raidallinen.

1009190.jpg

Tein puseron koon XS mukaan, vaikken todellakaan ole kokoa XS. Käytin kuitenkin olosuhteiden pakosta hiukan isompia puikkoja kuin ohjeessa (3 ja 3,75 mm). Mallailin valmiisiin puseroihin koko ajan työn edetessä ja se kannatti, koska pusero on juuri minun muotojeni mukaan tehty ja istuu todella hyvin. Lanka on mielestäni ihanaa, pidän tuosta väristä ja tweedpinnasta, ja pusero on todella kevyt.  

1009191.jpg

Langan koostumus on ihana, alpakkaa, villaa ja rayonia.

V-aukkokin onnistui mukavasti. Oliviassa v-aukon kärkeen jäi pari reikää, ja nyt vahingosta viisastuneena loin ekstrasilmukoita kärkikohtaan, eikä reikiä syntynyt.

Tämä tulee ehdottomasti käyttöön ja on kyllä jo nyt ihan lempivaatteitani. :-)